Friday, August 14, 2009

Sandals

The current sandals that I have was a gift from my hubby a year ago. It was a "hint" from him that I have to quit wearing my heels and wedges for sometime. Hihi...at that time, I was at my 16th week of pregnancy. Love it so much that I wore it with almost everything; from jeans to baju kurung. I also wore it almost everywhere I go (even on hari raya too, can't help it...it's so comfy! :P). As it is made from rubber; which is known of the ability to stretch, it perfectly fitted my swollen feet during my last month of pregnancy ;)

As I have aggressively worn in for the past one year (I do wear it until now, sometimes), u can guess how "lunyai" the sandals looks today. I believe its a sign (or excuse; whatever you want to call it :P) for me to buy a new pair. I've always love the striped sandals and plan to get one..perhaps this time, something similar to the Choo's



Nice huh? :)


p/s: Hubs, don't you want to treat your beloved wifey with another pair of sandals this year Sayang? hihi... :D

25 comments:

my.mastura said...

pakai flat je? heheh
hari tu aku ada ushar crocs..ffuuiiyyooo...cantik..tp hi heels la..harga pon cantik...hehheheheh

Nadine said...

owh, kalau nk tau aku plg suka pakai sandals yg flat je, esp time shopping. nak tau kenapa? sbb bila pakai flat shoes/sandals, aku boleh bergerak cpt dan pantas..dlm erti kata lain, ligat bersopping! hehehe :P


yup, crocs new collections mmg comey2, nadia suka pump shoes dia, the sandals so-so for me. but then, setiap org ade citarasa tersendiri, kan? :) pujuk la en. khairul mas, kot2 dia nak hadiahkan utk isteri terchenta dia :)

uja said...

nadia uja pun suka sandal tali bersilang silang dari waktu belajar lagi- tak pernah berubah fesyen ;)

uja tatau pakai hi heels jln mesti terpeleot :P

eh just now faaz came to anty uja hse lah! suka sgt dia main mulut pun bising. hayy entertain dia, pandai betul ngn zayd dia tamo plk layan camtu.hehehe

my.mastura said...

aku pon sejak2 membawak bebanan melebihi 5 kg a.k.a. Mikhail ni (heheheh) aku suka pakai flat...sbb dia x reti dok diam..asik goyang2..buatnyer aku pakai heels, alamat lek tergolek aa kalau aku x reti balance...hehehehe

en. fadzil tau x naper ko suka pakai flat tu? kalau dia tau, sure dia akan suh ko pakai hi heels utk mengelakkan drp ko ligat bershopping..hehehe...ke, dia pon join skali?? hehehe

Nadine said...

hihi, nadia mula2 pun camtu uja. tp dh lama2 ok. tp tahan pakai skejap je la. kalau tak mau sakit kaki..hihi.

ic...lega sangat dia dtg sana :) nadia risau sbnarnya masa diaorg mintak stroller faaz pagi tadi. takut diaorg bawak tempat2 bnyk crowd. taula h1n1 ni kn, even kitaorg pun x bawak Faaz gi malls skang ni :)

iye ke, cian zayd. Faaz, Faaz..tak padan ngan baby...nak main ngan org besar plak dia :P Hayy tak nangis nak ikut papa n mama balik ke uja?

Nadine said...

mas,

hihihi, tergelak aku baca ayat tergolek tu. sgt comey, ok! :D

owh, dulu masa berchenta dia tak tau..tp lepas kawin, pecah sudah tembelang. kih kih...aku rasela, sbb tu dia asik suh aku pakai heels kalau keluar bersama. antara alasan dia,nak aku nampak tinggi sket so that takla kitaorg nmpk cam langit ngan bumi, pastu takla org ingat dia jln ngan adik sbb aku kecik sgt.

dh ade faaz ni, adela alasan utk aku pakai more flats. hihihi.

Ummu Umar said...

cantik...kt mana nak ushar pattern cam neh...sini pattern adalah ala2 bollywod sgt2 dan tggi2 blaka...adalah akn skit tumi kalu pakai dan nk men kejar lg dgn umar kt mall

Nadine said...

Zah~

wah, ala bollywood gitu. hihi.. Zah takleh pakai heels tau, nk kena jaga yg dalam perut tu elok2 :)

yg ni from Jimmy Choo. Not sure available tak this pattern kat M'sia. Nadia survey2 online je tadi. hihi. kalaula terjumpa nanti, Nadia bgtau Zah k...inipun ntah bila nk gi shopping. risau nk gi mall due to h1n1 ni.

uja said...

haha nadia balik petang ni, tgk siapa ada sana k :D maunya tanak ikut, nasib baik lepas call ju, dia bagi green lite tp mlm ni kitorg kena dtg sana gak la! paham2 la ju kan..

papa jln2 tadi area umah uja tgk2 rumah. ma kata fdz ada rumah yg berkenan, tapi papa plk mcm tak suka.*wink*

c u mlm nti, insya Allah.

Nadine said...

hihihi...sudah ku agak. thanks bgtau awal2, senang nk get ready pakai tudung. few times dh kelam kabut sbb tak sedar, tau2 je ade lelaki bg salam kat dapur..huhu...

hihi, itupun sudah ku agak, cuma malesss mau mention disini :P nnti uja balik, kita gossip lebih detail kay...ngeeee

insyaAllah, cu sis! :)

Mimy Hamid said...

pehh gisele bundchen nya tuu..smart nya...

Nadine said...

hehe, dulu smartla mimy. now dh lunyai i kerjakan. nk snap photo pun segan. sbb itu mau cari yg baru (mengada.. :P)

:: NieSha :: said...

saya suka yg wana oyen tu..hihi...ada ke kt sini? kt mana? hmm... lama x g malls...sabar jelah...*sob*sob*

Nadine said...

hihi, can check it out kat parkson pavilion, jimmy choo's depan clark punye section (hafal tuuuuh :P). stakat ini situ je nadia tau..

hihi, itulah. kalau pegi pun rushing to get important stuff je kn. :)

Mimy Hamid said...

Nadine : oh really....TQ info..psl lagu blackrose tu send le yerk..:-)

MOMMAHOLICSERIES said...

Rasa kat KLCC pun ada :)

HalfBlood Princess said...

Woo it's hot babe..i like both colours!tp en hisham will def prefer me go to the black one..hihihii..sng masuk sume bju.ahakz.

Dworry dear, insya Allah en Fadzil belikn..nk raya kn..?;)

shahsulong said...

nadia, why don't you get pregnant again? sure dapat another flats from fdz :)

Nadine said...

nuurill~

oh yeah? thanks for the info. lama i tak pegi klcc. :)

haaa wani, another info. lehla gi survey. hihihi.

Nadine said...

izu~

haaaa mcm sama je ayat en, hisham ngan ayat en. fadzil.ayat nk elak kita ade banyak kasut tu. colour hitam safe, sume matching. :))

hihihi, saje je pancing2..kot2 pancing mengena (saja mengada :P)

Nadine said...

shidah~

oh, kalau preggy lg, saya akan tunggu hadiah melahirkan baby...lg masyuk tau shidah! (mcm jer Fadzil nak bagi lg mcm tu kan..mengharap sungguh :P) hihi..

saya saje je tu shidah...usik2 en. fadzil. kot2 ade untung saya. hahaaaa..isyh mommy Faaz ni *geleng kepala*

:: NieSha :: said...

yup rasa pnh nmpk jimmy choo's collection kt KLCC..
tapi reganya xtau la bpe kan..plg mahal pon clarks jelah.2 pon hubby yg blikn..huhu..
wah..nadia..bestla..pregnant dpt hadiah,bersalin dpt hadiah..DOUBLE UNTUNG tu..apelagiii? hik hik..

Nadine said...

hihihi, kamu lupakah..sayakan melahirkan Faaz secara c-sec, kena tunggu dulu maaa ;)

:: NieSha :: said...

oopss..hehe..at least 2 years kan? hihi..xpe..lg lama hadiahnya lg 'besar' ;)

Nadine said...

hahaha...ade2 je wani nie. kita tunggu awak preggy. damia tu nak adik tau..hik! :P