Tuesday, September 29, 2009

How he make friends

This is how my baby make friends with other babies :)

1st scenario:
With Baby Ammar, uncle to Faaz - 4 months old.
(semangat kan baby nie, almost Faaz's size dh dia :D)

I put him beside Ammar, was hoping to capture them both, but Faaz started to grab his sleeve..which bikin mommy cemas. hihi..

I asked him to let go of Ammar's sleeve but he refused. When I was about take his hand off...

la...nak sayang baby ammar rupanya dia.Awwwh, how shweet... :)

2nd scenario:
With Baby Iman, Faaz's 2nd cousin - 12 months old.
(she just celebrated her 1st birthday)

shake hand...but too low lah pulak. babies style kah? :P

At first, Faaz was playing with the disposable plate and some legos. When Iman came, she wanted the lego so Faaz happily played with the plate.

Suddenly Iman grabbed the plate from Faaz...but he didn't cried. Just look at Mommy with puzzled. hihi..cian dia :)
I gave him a mini car then, he happily played with it. Alhamdulillah, tak banyak kerenah my baby...so friends, don't worry to let my baby goes near yours. Faaz nie well behave...(eceh!) hihihi..


14 comments:

Mimy Hamid said...

faaz is remind me my boboy...tembam sama...shweet la dia nk kiss baby tu

MOMMAHOLICSURI said...

Aunty nak pinjam kacut Faaz boleh? hehe..

Nadine said...

itula mimy, suspen jugak kitaorg..kot2 dia nak cekau muka ammar. tgk2 nak sayang rupanya :) lepas tu masa ammar tido pun dia merangkak pegi sana n nk kiss him.

boboy tu comeylah mimy. dh la bam-bam. guwam tgk dia!

Nadine said...

:) Faaz tak kisah aunty sbb sbnarnya Faaz tak suka pakai kasut. tp mommy slalu "trained" Faaz suh pakai kasut. kalau Faaz tanggalkan je, mommy setia pakaikan balik. ngeeee :D

MOMMAHOLICSURI said...

hehehe.. Nadine, Faaz suka baby.. dia nak adik kottt??? hehehehe

Nadine said...

erk...oh no, no, nooooo! *geleng-geleng* :D

dyana "his other half" said...

oh sungguh comel faaz trying to make friends with others...cemana la bila faaz jumpa hadif nanti kan...

Nadine said...

kerana itu kita mesti jumpakan mereka-mereka yg comel ini..okeh? :)

HalfBlood Princess said...

so sweet him...nk sayang rupanya...hehehe...owhh hencemnye la Faaz ni..dh la good boy...klu iris la nadia, along zahin dia amek brg yg dia pgg mst nanges punyer!! hehehe...tp along dia pon bkn amek tp main rampas je..mn tak nanges adik dia...huhu...

Nadine said...

hihi, itula. sapela ajar dia sayang baby yg kecik dr dia :)

ntahla izu, kira nasib kot masa tu...hihi.nadia dh budget dia nak nangis masa dia pandang nadia tu, tp tak pulak. dia tgk je akak iman dia. next time tak taula pulak cemana dia. cian iris..tp nak marah zahin pun, dia bkn tau ape kan izu, dia kecik lg. :)

ralat tul tak dpt pegi open house izu. nnti izu buat post pasal tu yea. nak tgk gamba besday girl.

:: NieSha :: said...

good baby boy faaz neh ;)
sis damia pon suka kiss baby
raya aritu hbs sumer baby dia nk kiss huhu

Nadine said...

aamin. :)
awwwwh..ye ke wani. sgt sweetlah lil damia! :)

my.mastura said...

aku rasa, bebudak mmg suka babies la...Mikhail pon, memana pegi, mesti ada budak nk kiss dia..kalau x pon, dipanggil2...will see wht will happen if faaz meets mikhail...heheheh

Nadine said...

okeh...set!! :D