Thursday, October 22, 2009

Any Idea?

Year end is coming soon, which means annual dinner is coming for most of the companies. In E, instead of annual dinner, we call it Year End Party.

Last year was my first time, as it was the first year I joined E. The theme is Ericsson T-Party...and the dress code was any Ericsson's T-shirt from any era (mind you, E has been around for almost 20 years in Malaysia) and you just have to wear it creatively. To some, it was a silly theme, booooring and unglamorous...to me, it was such a relief! Reason being, an 8 months infant was inside my bloated tummy, what else was more comfy for me to wear rather than a huuuuuuge t-shirt! Hihihi.. I was lucky enough that a week before the party the secretary handed me an extra E t-shirt from an event, male size L. Owwh, it fit my tummy perfectly! ;) What-to-wear-for-a-party was not an issue for me, at all....phewww :)


But this year, it's a different story tho...

Firstly, the venue itself, has created controversial and confusion, especially to the Muslim employees. The chosen place is Euphoria-by Ministry of Sound, Sunway Lagoon Resort Hotel. To those who doesn't know, Euphoria is one of the high class club in Malaysia, officially opened in 2008 and Ministry of Sound here is a branch of UK famous Ministry of Sound.

Muslim? Hijab? clubbing?

It doesn't sounds right, isn't it? However, according to the committees, they booked the whole floor for the party, and the environment will be changed according to the theme...it will be a private party, no usual clubbing activity from 7pm to 11pm.


Secondly, the theme is: "Off-The-Wall". Oh my, what is it exactly? According to the committees, it means; having different experiences, being unconventional, energetic and colourful. Definitely something which is not formal. I am thinking of....

maybe this...
+

which will look something like this..



to match with maybe a colourful baby doll dress or a kimono inspired top..



But still maintaining the decent look (bolehkah? :P). Anyway, I still have another 27 days to go. Ideas, opinion, suggestion...whatever you call it, I need it. :)

Gorgeous ladies,

Any idea?

32 comments:

:: NieSha :: said...

hmm....ye setiap akhir thn mmg pening la nk mikir pakai bju ape utk annual dinner nih..tp rasanya thn ni my co xbuat kot.economy gawat..huhu..
wow dahsyat tul E ek, byk tu spend utk event place saje ;)
my co, ramai la klu annual dinner bukak tudung.xtau pasal ape.tp mmg xramai pon malay yg bertudung kt sini.
Nadia punya choices+matching tu mmg dh OK sgt bg wani.sorry wani xleh nk advise sbb wani pon slalu blur bila ada event gini..hihiii..

MOMMAHOLICSURI said...

Uik.. tema tu agak mencabar bagi muslimah. Bizarre. Hehe. Nuurill try surf-surf jumpa ni:
http://www.happydazecostumes.com/adult-costumes-off-the-wall.html
agak-agakla kott nak pakai mcm tu. Hahaha. Tapi banana tu mcm cute gak Nadine. hehehe.
Then nuurill terjumpa ni: http://www.oddee.com/item_96512.aspx. well, 1st picture, the four dresses will look cute on you i can imagine. I love the 2nd one. Long dress. Kita boleh modify pakai something kat dalam then pakai tudung yg colornya match one of the color. Cuma, dimanakah nak cari di malaysia? hehehe...
Panjang lebar nuurill tulis then nuurill terpikir, "merepekkah aku?" kakakakakake

my.mastura said...

aku benci bila org bg tema2 nih...dpt plak mcm kita nk pakai tudung...huh!

Nadine said...

Wani,

takla dasyat sangat. actually, last year punya simple aje cause economic downturn punya kes, this year we are doing quite well, so make up for last year balik kot. hihi.

masa dkt Maxis dulu pun mcm tu tau. sedih je tgk. I mean, kot ye pun nk menang best dress takkan sampai up to that extend kan. boleh bergaya, pandai2lah sesuaikan. harap2 kita terpelihara dr dugaan sebegitu. aamin.

Nadine said...

Nuurill,

itula, mmg mencabar. basically if you look at the invitation photo pun u can see how crazy the guy in tux + skirt. mmg off the wall lah! ngeee..

masa Nadia google off the wall costume pun kuar this page tau dear. Fadzil tgk dh gelak2 nakal dh..hahaha, I can't imagine myself go to a club and wearing any of those! :))

tu yang konon2 nak combine elemet east meet west..something flirty but decent. not too kinky, not to weird. kira2 masuklah jugak theme tu tp tak over. hihi.

wow, condom dress. kalau u, mesti u dare to wear it kan? *wink*
Anyway, TQ dear for the interesting ideas! :)

Nadine said...

mas,

sometimes fun jugak tgk org dress up utk satu2 theme. you can see how creative they are. masa ni la nak pakai pakaian yg jika dipakai hari2 biasa org akan kata kita gilak. hihihi...

tp bila tang yang pelik2 ni la yg leceh sket, esp utk org bertudung cam kita ni. mencabar jugak :)

MOMMAHOLICSURI said...

Hihi. Yang Nadia pilih tu dah ok dah. Nuurill je yg suka imagine lebih-lebih2. Hahaha. Put the dress on me?... wohoooo!!! belum tentu Nuurill akan cuba Nadine. Melainkan ade geng. Kakakakak :)

Nadine said...

Kalau ade geng, especially yg satu kepala mmg best. Owh I miss the good old days in Maxis. here, in my department, I sorang je bertudung and hanya ade 2 org Malays..tak brape meriah :)

Mimy Hamid said...

bestnya dinner ..bab melaram ni i like...tak sabo nk tgk u style apa

Nadine said...

hihi, i was hoping u bagi suggestion mimy. u kan handal bab2 ni. i masih tercari2 you..

HalfBlood Princess said...

hmm my suggestion, pki loose men's shirt with a tie. suar jeans..er, off to walls kah? haha...tataula nadia. hehe sori xmbantu.

Nadine said...

hihi, comellah izu ni :)
eh, itu idea jugak. tengkiu dear!

Diyana said...

Kak Nadine,

Kita pun tak sabar nak tgk akak mlm tu nanti. sure vogue lah. kak Nadine mmg stylo, tak yah mintak suggestion pun dh reti nak pakai ape. Nnti snap photo banyak2 ek, hot mommy Faaz :)

:: NieSha :: said...

betulla kata diyana, nadia mmg pandai bergaya.wani dan yg lain2 xyh bg advise, wani nk tunggu nadia upload gmbar je..nk cuci mata..ekekekeke ;)

Nadine said...

diyana n wani,

:) mana ade pandai..suka hati saya jer. ahahaha.
TQ, insyaAllah, kalau ade snap photo nnti Nadia share. tp jgn gelakkan tau, kata theme off-the-wall..hihi :D

dyana "his other half" said...

errr..."NO-NO" (gaya cam faaz)...saya memang tidak terer langsung bab2 ini...minta maaf la ye...tak dpt membantu...

but he pisang dress yg nuril kasi tu sangat comel...ahaha...

HalfBlood Princess said...

Nadine, cn i hv ur email address?;)

Nadine said...

sure, here you go..

ofis mail: nadia.muhammad.nor@ericsson.com

gmail:
nfn4181@gmail.com

HalfBlood Princess said...

Ok thanx!!;)

Nadine said...

Izu, permission denied wpun dh accept invitation. *sob* :(
cuba invite balik.

MOMMAHOLICSURI said...

Izu, nuurill pun..
i got this message:

"Blog Invitation Error

We could not find the invitation you requested. Please confirm that you copied the exact URL that was sent to you by email."

sob sob

HalfBlood Princess said...

izu dh invite dh..heran.kt cni pon nmpk mcm u all xaccept lg.

Status: Open Invitation.
Like sumthing wrong sumwhere.

Anonymous said...

club? mmg tak sesuai dgn u yg bertudung.
alah tak payah pura-pura baiklah kalau dah pegi kelab tu.gabungan pakaian yang u attach kt sini macam badut je i tengok.

Nadine said...

:))
ahahaha...i was at my biggest laugh when i read this comment.

i know this is what u want rite? feel satisfied now that everybody can read you condemning me? :P owh, go on..not even a bit i was affected by your comment.

sorry, but i think after a series of negative comments you put on my friends blogs...and now mine, you are actually made it clear that you are making fun of yourself. i pity you. sian you.

dyana "his other half" said...

ada orang jeles ngan korang ke nih?...ahahaha...

pity her/him. had nothing to do. or as fariq always say "takde life ke?"...hehe...opsss...terlebih sudahhhh...hehe...

:: NieSha :: said...

nadia..wani nk nyanyi utk cik anon ni bleh x? rasanya lagu ni mmg sesuai utk dia "lompat si katak lompat...lompat dari satu blog ke satu blog" ahahaha..
mmg lawaklah cik anon ni....

ami said...

untuk anonymous kat atas tu:

aku rasa kau ni

-bangang. simple english pun susah ke nak paham?

ade dia kata "DAH" pergi club?

-pikiran kolot mcm katak bawah tempurung. ade hati nak ber"YOU" plak tu. lawak seh ko ni!!

bkn tuan tanah dah xplain baik2 ke kat club tu company event. sume pekerja pegi. bukan dia sorang la wei!!

bkn company dia buat annual dinner ke? ape ke hal ko ingat dia nak pegi sana nak berclubbing?! bengong!

ko sah tak reti baca english. bukan dh terang lagi bersuluh ke tuan tanah kata tema dia off-the-wall. ke ko mmg tak reti berfesyen? mmglah kena combination dia kena odd (ko paham ke odd to ape? keh keh). mmg kena ah kalau badut tu. ngong!

ko ni tuhan ke boleh pandai judge orang sape baik sape tak? mcm bagus! kalau betul bagus sangat...letak nama penuh sket. ade BERANI?!

sori aa nadia bahasa aku kasar. aku mmg tak boleh org mengutuk kawan2 yang aku sayang. lagi2 org tu bknnye kenal ko mcm aku kenal ko. aku lagi tau ko sape. takyah dilayan org sakit jiwa camni. nak publisiti murahan.

YOI said...

pelik ah Anonymous..aritu komen kat blog nurul gak..lantak jekla...yg dia nak berbulu sgt pe kesss...klo mata sakit masa baca blog tu,buka la web baca quran..jgn nak wat dosaa tuduh2 orang...betul tak???B*D*H betul....

zaha said...

wah, ada yang ngefans gittew~

MOMMAHOLICSURI said...

She went to mine also.
Dia kata, "ni lagi sorang suka menunjuk. Seb baik kawin dengan orang bandar, kalau x dah terperok kat felda tu dah".. i rejected.
Sungguh malas nak layan.

Cik Anon, for sure you gonna read this. Time kasihla lawat blog2 kami. Those ladies yang u attack are my friends yang ade everything yang kami semua bersyukur sangat. Betul Nadia cakap, you're making fun of yourself. Hahahahaahah. Semoga cepat sembuh!! Oh btw, i bangga giler jadi anak FELDA ok. U x went through my prev entry kot. kan rajin sangat.. pegila..

Sorry Nadine, kat sini pulak Nuurill tumpang sekaki. Klaka betulla si Anon ni.

sally said...

nadia kenal ke anon tu?
dia cakap mcm ibarat tak paham english eh...

but, kesian la kat dia. korang kutuk dia teruk tu. Dia tak dapat merasa comp. annual dinner agaknya kat tempat dia. Dia kan kerja kat company nama underneath tempurung kelapak sdn bhd

HalfBlood Princess said...

I dunt understand this. xsangka nadia n nuurill pn kne gak. br perasan hrni...

Nway, anon..juz BACK OFF..xelok utk kesihatan u. lgpon ktrg xkacau life u/sesape la.

Girls, friends, xpyh dilayan org 'sakit' (mata, hati) mcm ni. kita doakan ajela agr one day dia benti wat keje2 condemn mcm ni.Amin!