Thursday, October 8, 2009

Two More Days Before He Turns 9 Months...

Hmm..youtube website has already been opened.
Perfect! this must be Daddy
punya kerja :P

Align CenterOk..come here Mr. Mouse, I need your assistance to click on the search tab..

Alright, the next step is...hmmm....how do I spell "Barney"???

Uiks!..how come the toolbar came out??
I've must have accidentally press something.

..."n"..."e"..."y"...hope this is correct.
Penat Faaz type ni..
This table is is too high..Daddy should make it lower, instead.

Haaa!...its coming! its coming!

Oh pocot!!!
Mommmmmy!!!
why you do like that, Faaz almost fell out of the chair tau...


Sorry Mommy, I accidentally yelled at you.
Faaz terkejut...kusss semangat :
P
Faaz need not to be hold. I can balance myself well now, Mommy.
Don't worry.
Sorry I sneakingly watch Barney's clip..
Can I continue, Mommy?
Puhhleeeese?


That's my baby, caught in action last night in our bedroom, approximately two more days before Muhammad Faaz Naqi turns 9 months. His progress is speeding up, so does his age..huhu. He will turn 1 year old in 3 months time (Many says, he already looks like a 1 year old pun now). One year old means, a "toddler", no more a "baby' *sob*. Faaz, although Mommy feels you are growing so fast nowadays, I am so grateful and thankful to The Most Gracious, Allah SWT for the opportunity to see you grows from day 1 in my womb until today. Everyday is even more wonderful since you came into Mommy's and Daddy's life. We love you baby! :)

"Ya Allah, panjangkanlah umur ini agar aku dapat melihat anakku membesar sehingga dewasa, dan semoga dia membesar dengan sempurna, menjadi anak yang soleh dan khalifahmu yang berjaya, dunia & akhirat..
Aaminn."

16 comments:

my.mastura said...

waahh..bebudak zaman sekarang...sungguh advance..

YOI said...

betul lah nadia...faaz tak nampak mcm baby..dah mcm umur setahun..dina lak mcm umur 6 bulan..hahaha...

Nadine said...

memang mas..nnti tgkla si Mikhail. ape plak akalnya :)

Nadine said...

hihi, itula. rasanya tinggi Faaz dh sama ngan budak umur setahun. dh 3 bulan lg nak setahun pun dia. skejap je.. :)

dina rangka kecik..ni nanti mesti ala2 cam aunty nadia nie, kecik molek. hihi..

HalfBlood Princess said...

*clap*

skjp je derg dh nk reach setahun kn..then lg pndi mcm2...u wait, mommy!;)

uja said...

hehe cute story!
rindu kat faaz!lama tak jumpa dia..

Nadine said...

izu,

itulah dia. agak2 nanti if i entertain him, tak yah senam leh jd fit tak? hihi..sabar je la ngan org mls exercise ni yer, Izu :D

lepas ni a new phase, more adventure lah the journey ek. tak sabar nak saksikan keletah2 menarik mcm yg Zahin lalui...yet mcm sedih nak melepaskan this special journey since his day 1. ape2 pun, kena terima..its a process of life kan?

Nadine said...

hi uja,

so the news is official! congrats tau!! nadia dh agak dh kali ni confirm, sbb masa amik gamba kat rumah aunty Fauziah hari tu, berseri2 muka uja :)

take good care of yourself k.

Aunty Lisa said...

ameeen. aunty doakan Faaz juga. Nadia, i've been following ur baby progress fr ur blog. I can c, he is 1 bright baby lah. bright future dia ni. :)

dyana "his other half" said...

bijaknya faaz...good boy and handsome boy as well (hehe, pinjam ayat tok mama hadif)...dah pandai sit down sendiri dah ye...

tak sempat2 aunty nak jumpa faaz...nanti uncle cuti aunty pege umah faaz eh...

Nadine said...

:) TQ Aunty Diyana. Ok..Faaz wait for u and your family to come. Lehla Faaz play with Hadif nanti..yay!

:: NieSha :: said...

waa..xlama lagi mesti ada kenduri utk faaz kan? 1st birthday bash..mesti gempak tu..hehe...
faaz mmg cute n bijak..*clap*clap*clap*

Nadine said...

hihihi, ade la jugak terpk tau wani. tp masih konfuse gak sbnarnya. kalau buat b'day utk faaz kan, bleh ke dia makan cake b'day tu eh? babies leh start consume sugar/salt bila sbnarnya ye? nadia ade baca kata 18 months. kalau camtu..takkan faaz dpt blow je cake dia, sian plak kat dia..hmmm..

TQ Wani :)

Nadine said...

Lisa,

TQ babe. One sweet lady u are :)

Mimy Hamid said...

budak celik IT..so cute la...tgk barney...ni belum setahun ni...ni ada yg main farmville Fb lak ni...ehhehehe...i geram la baby faaz ni..tembam

Nadine said...

hihi, itula. lawan tokey plak nanti ber FB.
Mimy, kalau guwam kan, cpt2la naik pelamin ngan cik abg tu. confirm baby korang nnti mesti kiut miutnya :)