Thursday, January 21, 2010

Saturday & Sunday

What we've been doing last Saturday & Sunday..

Saturday
--------------------
It was a date with Mak, Kak Ngah & Adik (my family). First, we went to HTJ, Seremban to visit my Ateh. Since Faaz is too small and barely understood what has happened, we decided it's best for him to stay at the lobby. Fortunately there is a small playground area downstairs so Faaz get to spend most of his time enjoying the ride until he was hungry and needed some snack for tea time...

enjoying his ride..teringat Hadif la pulak
eksen tak bagi pegang :P

but the slides won his heart the most! :)

and later..it's tea time!
Can you see how hungry he was? :))

Later that night, we went out to have dinner at Chop & Stik as requested by my little brother. We were lucky enough to get an empty parking space and an empty table waited to be seated. The food were delicious, as usual :) However, we had a tough time on keeping Faaz to sit still in his carrier. He was sleepy and tired but refused to sleep.



On the way back, we stopped by a stall somewhere in Gombak...for durians! Yes, it's the season again. Balik rumah je terus have our "supper" at the kitchen..hihi.

Not only good with cooking, baking and sewing, Mak is also a pro in opening the durians.
So proud to be your daughter! mmmuahs! :)

mmm...terliur tak? :P

You are so lucky tau Sayang to be the favourite menantu (sorang je pun menantunya :P)
no need to kupas durian pun..cess!

He only knows how to eat 'em...uptown boy :P
hihi..kidding! mak yg tak bagi :)

Sunday
--------------------
Ok, this was a real date compared to the above...cause it's just between the two of us!! :)

Lately my cheek seperti di pam-pam..huhu

So soon, Nadia? Hihi..ok, not really a date...a date with a mission it was :) We have to find a gift for Rune, something that reflects Malaysian so we went to Central Market for a short shopping trip. Faaz couldn't be bothered when we left as he was enjoying the company of both my siblings. I managed to have a ride in the new Putra LRT coach and I must say they have improved a lot. Wished that they will replace all current coaches to the new ones soon..

the new coach's interior

The last time I went to CM was like 6-7 years ago and it has improved a lot too. It's more tourist friendly now..tourist attraction. Me likey! There are a lot of interesting store too such as the Chinese wooden comb store. I managed to read there that the meaning of a wooden comb as a gift are: for fortune (combing smooth your hair, which implies a smooth way down the fortune seeking course), for loving & care (comb has a meaning of "see you everyday" in Chinese culture. Daily usage of a gifted comb can bring lasting remembrance and love) and for health (comb can massage your scalp, stimulate blood circulation, refresh the mind and brighten up face complexion). So apelagi..sila beri sikat as a gift ok? Hihihi...

I wished that we can tour the whole place..but we were rushing. Since it was almost 3pm when we arrived, we had lunch at SR, and then only proceed to look for the gift.

kita makan duluuuuuuuu! :))

Perut dah kenyang baru boleh shopping! ;)

After visited few stores, we decided on this..

Rune, if you read this post, we hope u like it! :)


geram with all the cute stuff...rasa nak borong! :))

We also bought some dodols as he did asked me during the dinner about Malaysian's cakes and dessert. According to my hubby, he loves it! Before went back home, I made a stop to this cute wooden store to get something for little Faaz. Although it was just a 2 hours date, it's totally worth it as we both had a great time. Looking forward for more this year, laling :)

19 comments:

Mrs. Ishamizu said...

Waahhhh jelesnye!! dating smpi ke CM, siap naik lrt lg..peewitt. i like going there too..tp last time pegi masa kt uia pj la..huhu lama gler xpegi..hehe...

hey, nice gift n kedai cute2 staff tu hehe looks very cosy, i like..pandai susun.:)

Ok smg dpt dating lg..n doakn ktrg jgk bley dating bdua lg someday..hehe sadis jek..:D

uja said...

waa cayalah mak nadia bukak durian pkai glove lagi.mmg ada style! ;)
sedapnye durian! tp ju tak mkn durian..huhu :(

wooden store tu very interesting!

Nadine said...

Hihihi, Nadia & Fadzil skang br ade chance nak dating naik LRT. :)Dulu time duk UIA kitaorg belum bercinta lagi, dia br2 nk tackle tp mmg xde chance la nak naik bas ke LRT ke sbbnye dia tu asik ngan Wira hitam dia je :P

Nadia rasanya last pegi area sana masa kat UIA gombak, sbb Nadia ngan Inda suka explore area CM sampai ke Petaling Street..hihi, those were d days :D

Aah Izu, geram sgt kedai tu barang2 dia cute miut..dr toys fr baby sampaila ke stationary utk pejabat. Rambang je mata ni tak tau nak pilih yg mana..nak2 that chinese guy plak promote pas satu, satu benda.

Thanks Izu, insyaAllah..akan ade masa tu :)

Nadine said...

Uja,

Hihihi..mak Nadia mmg superwoman tau. Wished I can be more independant, cekal n tabah mcm dia :) Tercabar gakla Fadzil bila mak kluarkan peralatan bukak durian dia tu..hihihi. Dia offer nak buat tp mak tak bg :)

Uja suka durian eh? alahai siannya preggy mommy ni..Uja roger Nadia bila nak balik USJ k, nnti Nadia belikan utk Uja kalau week tu Nadia balik Gombak k.

A'ah Uja..best sgt kedai tu. Educational toys pun bnyk. Tp a bit pricey dr harga kat Penang..but then bila tambah balik duit petrol n toll ke Penang, sama je :)

MOMMAHOLICSURI said...

i love durian too!! en. armi lagila xhengat sukanya. pernah once at my kampung, he finished up 13 biji by himself, aline. licin!! hihi

eh u.. what a brilliant choice for rune!! the keris mmg reflected m'sia so much. good job to both of you.

p/s: my first dating with my bf naik lrt.. teringat pulak... :p

Nurra Din said...

Tak tahan tgk aksi Faaz mamam tu..sepenuh perasaan!Cute sgt! :)) Makan ape dia tu Nadine?? Roti ye?

Wah durian tu mmg buat terliur la...dah musim balik ye? harus dicari nie..hehehe

Mimy Hamid said...

nostalgia la pasangan ni..heheh naik lrt , pastu gi cm..uihh mengimbas tu zaman-zaman menjadi pelajar...hehhe...best kann..i ingat pun nak naik lrt la....

YOI said...

kalau fadzil, mak nadia tak kasi kopek durian. fx plak, mak nurul yang suruh (masa b4 kawen)..mak kata nak test, bakal menantu ni bleh jadi menantu lelaki 'perak' pure tak.. sebab mak fx asal perak and family kitorg pon dari negeri kejor yeop kejor tu. yang memang terkenal dengan durian n tempoyak! Nasib baik lulus, walaupon tangan terketar-ketar..haha..

Nadine said...

Momma,

Ic..mmg sah org Perak sejati! hihihi..durian sana lagi kaw2 kan. Nak2 dr dusun sendiri...uish, pdnla Armi leh habiskan 13 biji skali gus! Pastu menggelupur kepanasan tak dia? :)

Thanks dear! Mula2 ingat nak belikan dia baju batik n a matching batik sutera utk his lady tp Fadzil ckp Rune ade problem sket dgn our size. So last2 we decided on this. Hope he likes it..n yg penting jgn dia dah ade sudah :))

p.s: hihihi, nostalgia ek you? :)


Nurra,

Hihihi, a'ah dear. Dia makan roti..dah setahun n ade gigi banyak ni br merasa kan, layan habis! :))

Aah..I think dah musim kot sbb kat Gombak tu merata org jual durian :)


Mimy,

Sangat! Lagi2 teringatkan zaman SMSG dulu naik LRT pegi tuisyen kat Kasturi CM. Nak2 zaman tu zaman pakai Dr. Cardin, Dr. Martin & Caterpillar..Melaram habis pegi tuisyen! :))


Nurul,

Hihihi..ic. True, mmg Perak la famous for its durian. Fadzil kena test masa bertunang dulu, bkn ngan mak tp arwah Atuk Nadia..hihi. Masa tu Nadia teman Fadzil ade keja kat Seremban. Pastu atuk call suh singgah Rembau sbb buah melambak2 kat dusun. Ingat lagi Fadzil duk belah buah durian pakai full office outfit (sbb x bwk baju spare). Nasib tie dah bukak..haha! :)

Blue Roses said...

ish.... sedapnye durian tuh.... nge...nge

Nadine said...

Upsie! adekah Nadia telah buat sorang lagi Mommy-to-be teringin??

Ini kena inform MFS ni suh beli ni...ke dia dh boleh hidu what's inside his wifey mind? :)

p.s: kalau makan nnti cikit aje tau...durian panas. ;)

dyana "his other half" said...

hehe...faaz tunggu hadif dpt kaki than kita pege playground sama2 ye...

bestnya dapat dating...harap2 kami pun boleh la dating in near future...tp tatau bila...ahahaha...

sungguh sedap durian tu...nanti balik selayang boleh suruh FIL belikan...hehe...

Nadine said...

Hihihi..wokeh! :D

bestla jugak..dating sbb nak cari barang kt CM. kalau tak kerana leceh nak parking and leceh nak bawak stroller naik LRT..angkut jugak si kecik tu agaknya :)

:: NieSha :: said...

wah..CM..mmg lama xpegi..n mmg xpnh pergi dgn hubby..hihii..LRT pun dh lama xnaik..huhuu..

sedapnya durian..kami pon mmg hantu durian..hmm nk kna cari ni..walaupon xpregnant tp kecur air liur gak..haha..

nadia, chop & stik tu kt gombak ke? area mana? bolton eh?

Nadine said...

Chop & Stik kat Kg Baru Wani. Bebetul belakang Masjid Kg Baru. You wont miss it..restoran tu bentuk kapal..ala2 The Ship gitu. Tryla..sedap. Harga pun murah. :)

faisyura said...

hoho comel faaz.. kemain lapa ye pas main-main.. ;) lagila chubby wat muke camtu mase makan.. geram btul..

nadia, cantik nye CM!! last pergi pun mase uia pj dulu lah, pastu takpernah pergi dah... tgk wooden store tu menarik gile lah. terus rase nk pergi... zura pun suke beli wooden toy utk zaim..

Nadine said...

hihi, nanti Aariz dah start makan pun I'm sure dia jd mcm tu, Zura. Tgk Aariz je reminds me of Faaz masa kecik :)

mmg Zura. Pegi sana rasa nak jalan semua kedai as if mcm first time pegi CM. Interior building tu pun dh improved. a lot of interesting shop to explore. Kitaorg hari tu sbb rushing so x sempat nak pegi sume kedai..skang gerai2 potret tu dah takde dlm CM. Diaorg moved to next building yg color2 tu. Oh ya, Toilet pun cantik dah..hihi. One day pegi la with ur family..mmg enjoy! can shopping too :)

uja said...

nadia,uja balik esok sempat tak dapat durian? hehe. tape, biasanya balik bangi dapatlah makan.. tapi uja mmg tak bole mkn byk la nadia,angin badan..
kalo preggy lagi banyak angin, makan mmg kena cover la takut fz tau sure kena marah! :)
wooden toys mmg mahal kan..tahan lama kot.tingin nak pegi kedai tu! :)
u are superwoman in the making, Insya Allah.. :)

Nadine said...

Iye ke..ala, this week xbalik gombakla Uja. Mak balik Johor..

A'ah..Nadia pun rasa wooden toys tu mahal sbb dia tahan lama. Pegi la Uja ajak Ju. Cakapla nak bawak the kids rasa naik LRT pulak, asik abi diaorg je naik..hihi

awwwwh, so sweet of you..ameen. mintak2 masin la mulut Uja. Nak jadi supermommy cam Uja jugak :)