Thursday, November 4, 2010

How Thoughtful..

Although the company that I'm working with is based in Cyberjaya, I have been working in Subang Hitech for nearly half a year. I am based in the customer's office eversince I was assigned in the HSDPA rollout projects.


It's hard at first to work here when you are an outsider (a consultant to be exact) especially when it comes to facilities. Sometimes, it does made missed my old workspace in Cyber. However, after nearly 6 months things are getting a bit better, I find myself being comfortable working in my own cubicle.

And today, the customers made us the contractors feel welcomed here. Not only to their staff, the management also gave each and every of us warm greeting together with a Deepavali gift packs. It's something small, but means a lot. It was thoughtful..


Kindness in words creates confidence.
Kindness in thinking creates profundity.
Kindness in giving creates love.

Thank you Maxis, you've made me missed my good old times working as your staff even more! :)

Happy Deepavali, Malaysian! Have a great weekend! :)

18 comments:

Mrs. Ishamizu said...

Wah bestnya dpt murukku! :)

mommaholicSURI said...

owh! how thoughtful they are!! Lucky you, nadine!! :)

Mimy Hamid said...

supperdek muruku..yummy...krup krap makan ..hehe

MOMMY NADIA said...

ok jgak keje cm u Nad ek..at least skali skala boleh tukar view..
kalau duk tmpt sama aje bosan jgak..
muruku bestnye!!

RedApple said...

nadine.....
same here....bila kan client base..kekadang rasa kecikkkkkk jer diri...Im at client based almost 4 years...2 years more....uwaaa..!!!

kella said...

wahhhh rezeki.. :)
nad pergi mana je cuti cuti 3 hari ni? faaz apa khabar.. 3-4 hari tak jenguk blog nad ni, tak nengok muka si faaz tu.. rindu lak! hehehe... selamat bercuti untuk nad sekeluarga! gembira la faaz dapat spend masa cuti ngan mommy n daddy! :D

dyana "his other half" said...

sedapnya. dapat muruku yg gulung2 tu lagi bestkan. favourite tu. MIL nadia pandai buat tak. hehe.

happy long weekend dear.

Nadine said...

Izu,

Walaupun muruku sahaja, cukup buat Nadia happy. The thot made us feel appreciated and part of the family :)

*****************
Mea,

Tula, very thotful my old company nie. It's still the same Maxis I left 3 years ago :)

*****************
Mimy,

Krup, krup, krup! Nyum, nyum. Hihi. Nak2 mata dh berat je dlm kul 3-4pm tu. Kunyah muruku celik terus mata, cpt sket buat keja :D

Nadine said...

Nadia,

Hihi, kdg2 tukar view best jugak. Tp mcm kitaorg ni project duration plg minimum, 3 months. Kalau dh lama sgt2 bosan gak you :)

******************

RedApple,

Youuuuu! Almost 4 years?! wow! Lama tu. Betul, betul, betul. Masa mula2 start tu mmg struggle habis. Ini takde, itu takde...dh lama sket br ok. So sweet of them to do this to us. My company x pernah buat camni to staff, apetah lagi contractors. Wpun company I MNC status, kalau ade ape2 event contractors keja sana slalu x dijemput. Sian diaorg tau, kitaorg ni kadang2 yg slumber je invited diaorg.

Nadine said...

Kella,

Itula, rezeki Deepavali :)
I tak pegi mana2 Kella, around KL je. Jenguk Tok Mak Faaz, jenguk kawan bersalin, maybe outing sket to spent some quality times then berehat2 kat rumah. Kella pegi mana? Have a nice holiday ok :)

Faaz alhamdulillah...ceria mcm biasa. Tula, mesti dia seronok bangun pagi sok tgk kitaorg masih dikatil. Kalau tak, mencebik je kejanya nak ikut kita pegi keja..hihi :)

Nadine said...

Diyana,

Oh ye ke, favourite. Cee D tau tak, dlm bungkusan tu ade muruku gulung tu! dia pack bawah muruku yg loose tu. Tersorok so tak nampak :)

Mama x reti buat Cee D, tp nenek Nadia pandai buat. Bulan pose je mesti dia buat utk stok raya. Bertin2 tau! Dulu kecik2 ingat lagi khusyuk je Nadia duk sblah dia tgk dia pipe kan muruku tu pusing2 kat dlm kuali atas dapur minyak tanah yg rendah tu :)

fa10 said...

pemberian ikhlas akan diterima dgn ikhlas juga...
selamat hr deepavali

:: NieSha :: said...

nadine, u dh tak keje kt cyber ke? patut lama x nampk ur city 'merempit' ahaks! :D

Thara said...

awww, how nice of them! how long were u working in CJ last time? i was working in CJ too last time! about, 6 months lah jugak, before I joined my company now. i was working in SME 2 tapi i selalu la nampak bangunan Ericcson yang lawa tu. :P

kella said...

nak, i ada award kasi kat unih.. sudi2 ya.. becos your blog is so interesting! :)

Nadine said...

Fa10,

betul, betul, betul :)

**************

Wani,

Hihihi, a'ah Wani. Sebulan sekali balik Cyber to attend meetings. Lama tak "merempit". Bwk slow jer skang sbb ofis customer 10mins from my house je :)

Nadine said...

Thara,

Laaa, SME ke? I slalu pi lunch area sana tau you. Either makan nasi campur or ikan bakar kat sports complex :). I dh keja kat Cyber 3 years dh you. Cuma this year starting May I kena base as Subang Hitech, customer office. Once a month still balik Cyber for meetings, claim, etc :)

Nadine said...

Kella,

Owh ada award lagi utk I??! Thanks dear, so thotful of you. Nanti I ziarah your blog k, blum sempat blogwalking lagi ni..bz!! :)