Wednesday, March 23, 2011

Wordless Wednesday...

1st Time Eating Ice-Cream with Cone :)






15 comments:

MOMMY NADIA said...

cuteness ;)

Nadine said...

Hehehe, cute but super messy! :D

ishamizu said...

alolololooo sdpnya Faaz mkn ais krim!! hihi First time harusla comot kn! tp comot2 pun Faaz tetap cute banget sih! :D

|| sue-imanja || said...

still handsome!

faisyura said...

hahaahha faaz! sebijik ngn abg zaim! hahahah tapi kan nadia, zaim dah baper puluh time pun makan masih comot cmtu... zaim makan smpi tak peduli hal lain dah.. so into that ice creamm.... bile dah abis makan tunjuk muke dia kt cermin, terbeliak mata!!! hahaha

seronok kan nadia sekali sekala tengok diorg comot camni.. sgt comeyyyyyy...

dyana "his other half" said...

sama cam hadif. hadif selalu nak makan sendiri n comot! tak kira makan apa pun. faaz ok la makan ice cream je comot. makan McD faaz pandai :). kagum aunty.

kella said...

comey nya anak buah me nie.. :)

mommaholicSURI said...

Hihi. Oman ade satu tebiat. Tiap kali dia makan, tiap kali siapan, after that he will wipe his mouth with his hand. Konon comot. Bayangkan kalau makan ice cream mcm Faaz ni. Bukan takan mulut and Baju jer .. tangan seluar semua habis. Paling x larat, bila everytime dia wipe tu, i pun kenela berlari-lari cari tissue nak wipe tangan dia pulak. takut dia pegang benda lain. adoiiiii. :)

Faaz sangat asyik makan ice cream. Hihi. The last picture masih boleh bergambar dengan machonya. ahahaha :)

Nadine said...

Izu,

Ini first time dia makan ice-cream dlm cone. Slalunye dia makan ice-cream dlm cup je. Bila dpt cone ni dia mcm blur at first. Dia xmo makan d cone tau, tu yg kembang cone tu dia tonyoh2 nak dptkn ice-cream yg dh masuk ke dlm. dgn hidung2 dia skali ter-dip inside d cone. hehehe...tula, we found it cute too so Fadzil cpt2 snap masa dia tgh makan :)

Nadine said...

Sue,

:) tq, so sweet of you! Alany dh besar confirm sweet mcm mama dia nanti ni :)

Nadine said...

Zura,

Really? Hehehe..Faaz masa ni first time makan ice-cream dlm cone, Zura. Slama ni kitaorg bg dia makan ice-cream yg dlm cup/bowl tu je so takla messy sgt mcm ni. Mmmg cute n gelihati sgt, especially Faaz takmo makan cone tu altho kitaorg dh explain tu biscuits. Dia mcm ingat tu bekas so xleh makan. Haha!

Bila dia dh tak dpt nak reached d ice-cream ngan mulut n hidung dia, dia ckp "finish". So Nadia pun gigitla d cone, terkejut dia..hihi. Tula xmo percaya cone tu bleh makan :P

Mesti nak gelak kan tgk Zaim punye reaction bila dia tgk muka dia kat cermin, I can imagine that! :))

Nadine said...

Diyana,

Hihihi, takpe, comot itu comel for babies/kids...kan?! :) Faaz eksen sketla Cee D. Kalau makan sendiri mesti nak ade set spoon/fork/knife dia. Ala-ala mat salleh gitu :P Sbb dh biasa, tu yg dia makan kat McD haritu pakai fork n knife x bape nak comot. Kalau ice-cream, confirm comot secomotnya! :)

Nadine said...

Kella,

Awwwh, Faaz say thanks aunty yg suwwwit. Kiss sket, mmmuahs! :)

***************

Mea,

Really? Waaa, mesti Oman dh besar nnti jadi perfectionist! Setiap kali suap kne lap mulut. Tp masakla you kan nak kena clean up d mess. Hehee..

Faaz tu bleh pose dgn "macho"nya sbb dia tak sedar betapa comotnya dia. Just after that Fadzil showed him d photo, terdiam kejap dia. Hehehe, terus ajak I pegi dapur nak wash mouth katanya :))

Thara said...

hahaha comel jeee! i wish i can see this in aydein, tp dia jenis penggeli la uuuuu! asal kotor sikit je misti lari dkt i or papa dia mintak cucikan haihssss! kalau tak mmg laa mama dia amik gamba btk2 mcm mommy nadine buat ni :P priceless!

Nadine said...

Really? Awwwwh, good boy Aydein. Perfectionist jugak ni,ikut papa dia ke mama dia ni? Untung la you, Thara, mesti baju2 Aydein x susah nak basuh kan. Ni mak aii, part nak basuh membasuh tu la yg payahnya. Huhu!