Tuesday, April 5, 2011

Malaysian International Shoe Festival


I think I already mentioned so many times in my blog that I am a shoe-holic... :)

and being one, I always ensure myself to keep updated with the latest style and news on footwear.


Did you know for the first time last year, Malaysia has started a major footwear event called the Malaysian International Shoe Festival (MISF)? I was hoping to go last year but I missed it due to something came up the very last minute *sob*



But no worries, to you who are in the same "shoe" as me, there's a great news! MISF is gonna be back soon!

and when is that??

Really soon ladies! ;)

The event will take place from 7th April 2011 - 10th April 2011 and it will be open for public from 8th April 2011 till 10th April. It will be held at the same spot as last year, at Hall 2, PWTC and admission is FREE! :)

This year theme will be: "Walking in Unity - Sole of the Nation" and there are more interesting activities lined up this year such as :


Wow, I wonder who is the lucky Cinderella who can fit on a 9-inch heels!! and I wonder how big is the biggest Baba-Nyonya chocolate shoe made of 130kg of chocolate!

For the stylista babes, I am sure you will be looking forward for the glamorous showcase by our famous Jimmy, aite? Me too! Hihi.. ;) From what I know, there will be other footwear fashion shows too during this festival.

Among all, of course the last activity -SHOP is the most tempted one. Who knows good bargain will be offered, kan? kan? Hihi..

Besides the ones mentioned here, there will be other activities such as shoe painting activities and competition such as miniature shoe competition.

So ladies, especially the shoe-lover, ape tunggu lagi...jom serbu PWTC this weekend! (Not sure tho whether this mak buyung will be fit enough to be in the crowd...semangat je lebey..ahaks! :P)


...................................................................

Oh by the way, thank you so much to dear readers who participated in my simple contest. It was interesting to know what did you guess :)

The first correct answers have been identified and the prizes are on it's way to meet the winners. InsyaAllah, the parcel will be arriving in 1-2 days. Hope you'll like my humble gift :)


So, nak tau tak gender my babies??? Hihi....


Oh well,


Twin no. 1 is a....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:)


and


Twin no.2 is a....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:)

InsyaAllah, if everything remains the same till day of birth, we will gonna have a pair of GIRLS! :)

Syukur sangat, sangat for the rezki given to us. We are really thankful to The Almighty for answering our prayers. We are over the moon!


Doakan sampai bersalin gender babies tak berubah ye kawan-kawan!

Thank you :)

To Shahidah & Mastura, congratulations!! :)




22 comments:

Thara said...

thank u for this headsup babe! akan ku terjah pagi pagi sabtu ni hehehe! hopefully ade la sale kan :P tapi kalau sabtu ni dah 2 days late! confirm byk yang dah disambar org. hmmmmmm. kena pikir plan baikkk camane nak escape office ni :P

oh wowweeeeee, alhamdulillah, complete dah family u babe! lepasni bole la shopping pink, pink and frills and polka dots kannnn! :D

shah sulong said...

hahahah.. tengs!!

Nadine said...

Thara,

It's my pleasure babe :) Last time I dh melepas, this time I tgh membuyung plak. Kaki dh kembang sket plak tu, haihs! tp I'm still tempted to go! Hehehe..nnti nak pujuk Fadzil lah, dpt pegi kejap pun jadilah. Hihi..

InsyaAllah dear, kalau it still remains the same (takut jugak org kata kalau girls ni not sure jugak takut lahir2 nnti kuar opposite sex plak), lengkapla. True! Masa dpt tahu tu kan, I dh terbayang mary jane shoes, tutu skirts n leggings...awwwh, excited. Fadzil dgr je dh pening. Hahaha!

Nadine said...

Shidah,

You're most welcome, dear :)

dyana "his other half" said...

i was once a shoe-holic tp not now. dont' know where went wrong along the way.

oh a pair of girls. sangat2 best. im happy for u :).

ishamizu said...

2-2 girls? Alhamdulillah! Congrats my dear!! insya Allah they will be girls. hihi. Seronok nti nk dresskn derg..boria! Even Zahin n Iris tk twins pun izu suka btul pki kn derg boria..sng nk detect! hihihi...

BTW, congrats to the winners as well..;)

my.mastura said...

kasut!!!!!

aku sejak2 dh beranak nih (eleh, baru sorg), sudah btul nk membeli kasut..susah nk bergaya pakai heels ke apa..sbb kekadang Mikhaul ikut mood dia, x nak jln..kena aaa aku mendukung dia..huh! tp, mcm gedik je nk pegi sabtu ni..huhuhu

hik hik..thx ye for the gift..pas ni nk tgu apa kreativiti kombinasi Nadia+Fadzil for ur girls :D

Nadine said...

Cee D,

Hihi, Nadia masa mengandungkan Faaz kan mmg lost interest kat kasut sampaila lepas pantang. It took me quite sometime jugak utk minat kasut balik. Hihi..tp kira orait la tu, boleh save bnyk duit. Nadia rasa kalau Nadia, bab membazirkan duit tu kalau tak ke tudung mesti pergi ke kasut :D

Thanks dear! :) :)

|| sue-imanja || said...

Hye Nadia

Dulu i pon gila kasut...tapi sejak dah 3 series ni dah kureng sket...eh kureng byk... hahaha... cukup je ada 3 pasang lelain kaler n design...hehehe

Wow...congrats beb!... complete sudah family u... beshnyer gegurl twin, mesti comey!

Nadine said...

Izu,

Thanks!! :) Berkat doa Izu gak ni. Hihi. Tula, kalau ikutkan mmg tak sabar nak shopping brg baby. Tp Nadia masih takut2 lagi. Takut nnti last2 tukar plak..so rilex dulu la cuci2 mata. Hihi..

Izu tau, bkn Izu je, mak Nadia dulu pun mcm tu. Bayangkan Nadia ngan adik 6 tahun beza pun mak nak boriakan. Kita dh nak menginjak ke alam remaja, adik masih kanak2 ribena, mmg tensen la time tu..hehe. Izu ok lagi sbb Zahin & Iris x jauh sgt beza :)

|| sue-imanja || said...

eh nak tambah sket...:D

terer jugak i meneka even tak dapat hadiah...hahaha

Nadine said...

Mas,

Wah, gagah lagi ko eh mendukung Mikhail. Aku tgk badan dia bleh tahan chubby gak. Manja mama la Mikhail ni yer :)Faaz skali skala je mintak dukung tp sejak perut membuncit ni dia x mintak dah..sbb aku dh explained aku tak larat, ade 2 babies dlm perut. Hihi..

Kalau free pegila Mas, mcm bestlah aku tgk last year punye. aku mcm excited nak pegi tp hakikat sbnarnye aku dh tak larat nak jalan lama2..lg2 dlm crowd, im sure fadzil tak bagi :P berangan lebih je aku ni. Hihi..

Hihi, tu lagi satu hal. Kena cari 2 nama skali gus plak kali ni. :)

Nadine said...

Sue,

Good for you! Mesti cik abg you lega kan. 3 pasang tu kira ok dh tu kan, leh tukar2. I ni ntah bila la nak insaf :P Haritu masa start preggy I beli skali 3 flats. Geleng pala en. suamiku. Hihihi..

Thanks sue, ameen. :) Haa, tula! Cemana you leh tau eh?? I ni kalau teka org lain asik salah je :P

neena_kechik said...

salam.

Kak Nadia, congrats!!! :) tekaan ku berjaya walaupun hanya teka dalam hati :).hehehe

semoga the girls aku membesar dgn sihat n sejahtera.as ada 2 girls x lah kene buli ngan abg faaz nant.hehehe :)

hmm mesti x sabarkan nk tgk dieorg lahir ke dunia :).hopefully neena pun leh dpt twin nant.hehehe gatal!!!

To Kak Nadia,jaga diri ok :).sampaikan salam kat bakal abg faaz!!! ke abg long??? hehehe :)

Nadine said...

Assalamualaikum adikku,

Hihi, thanks! Ye ke, wah tere Neena. Awat tak join contest aritu kalau tak dh dpt lipgloss dh. Hihi :)

Ameen, smoga the twins dilahirkan sbg girls nanti. Jgn diaorg buli abg diaorg sudah. Hehe..

Hihi, mmg tak sabar. I gotta feeling kalau tak dua2, sorang mesti rupa abg Fadzil. Sbb mengandung kali ni, sblum tido kalau tak dpt tgk muka abg Fadzil mmg resah gelisah! InsyaAllah Neena, mana tau rezeki Neena plak kan? Tuhan saja yg Maha Mengetahui...

Ok Neena, thanks so much. InsyaAllah nanti akak sampaikn salam kt abg Faaz. Neena pun take care jugak ;)

kella said...

1: sorry nad lama tak singgah sini... rasa macam lama sangat.. nad je dok datang umah kita kan.. tengkiu very much..

2; wah, maknanya ianya start esoklah ni kan? wah... macam nak pegi esok juga ni! nak beli kasut baru.. nak beli kasut baru laa... tengkiu nad for this info!:D

3: ouhhh seronoknya! perempuan ya nad? alhamdulillah... pejam celik pejam celik je kan? syukur.. syukur... kita tumpang gembira nad... ure very lucky nad... rezeki dari Allah untuk u dan family.. i pun tumpang rezeki u ni atas perasaan yang gembira ini! yelah kalau i tak kawan ngan u takkan dapat rasa begini kan? hehe.. semoga semuanya berjalan dengan lancar.. beby sihat ibunya pun sihat .. semoga semuanya selamat.. amin.

4; uhhhh tengok batapa lama i tak datang sini.. u dah buat kontest pun ya? hmmmmm dah ada pemenang pun.. sorry la nad ya, kalau tak mesti i pun join jugak memeriahkan keadaan! anyway.. tahniah pada pemenang...

wahh... panjang ke ni?
suka je komen kat sini...

semoga nad tahu yang i tumpang gembira atas kegembiraan u dan keluarga..
terima kasih atas perkenalan kita.. walau cuma di belog... :)

kella said...

1: sorry nad lama tak singgah sini... rasa macam lama sangat.. nad je dok datang umah kita kan.. tengkiu very much..

2; wah, maknanya ianya start esoklah ni kan? wah... macam nak pegi esok juga ni! nak beli kasut baru.. nak beli kasut baru laa... tengkiu nad for this info!:D

3: ouhhh seronoknya! perempuan ya nad? alhamdulillah... pejam celik pejam celik je kan? syukur.. syukur... kita tumpang gembira nad... ure very lucky nad... rezeki dari Allah untuk u dan family.. i pun tumpang rezeki u ni atas perasaan yang gembira ini! yelah kalau i tak kawan ngan u takkan dapat rasa begini kan? hehe.. semoga semuanya berjalan dengan lancar.. beby sihat ibunya pun sihat .. semoga semuanya selamat.. amin.

4; uhhhh tengok batapa lama i tak datang sini.. u dah buat kontest pun ya? hmmmmm dah ada pemenang pun.. sorry la nad ya, kalau tak mesti i pun join jugak memeriahkan keadaan! anyway.. tahniah pada pemenang...

wahh... panjang ke ni?
suka je komen kat sini...

semoga nad tahu yang i tumpang gembira atas kegembiraan u dan keluarga..
terima kasih atas perkenalan kita.. walau cuma di belog... :)

Nadine said...

Kella dear,

1) You're most welcome dear. Suka baca blog Kella, bnyk bagi tarbiyah kat diri ni jugak :)

2)MISF start esok dear, tp untuk public lusa br start dear. So u bolehla check it out on Friday ;)

3)Thank you dear, you are such a sweet friend. Ameen ya Rabbal Alamin... :) InsyaAllah Kella, I sentiasa doakan you. Mudah-mudahan lepas ni turn you pulak.

4)Hihihi, contest simple je, suka2.. :)

Terima kasih 2u2 dear friend. I am so happy to know u. Hopefully dpt jumpa satu hari nanti :)

irradhil said...

tahniah nadine....baby girls!!!!*clap**clap*
btul irra teka wpun xmenang.msti sonok nk dress up kan gegirl nti.tp irra jer yg xreti nk dress up gegirl.hehehhe.sbb kdg mak yg excited...tp gegirl xsuker melawa.huhuhu.

so...hepi soping for pinky stuff!!!

psst:irra dl pn shoeholic gak..tp skrg dh kurangla xtxt soping kasut ni.sbb sll berkenan yg 2 1/2 inci pn sakit pinggang dukung dina.huhu.

Nadine said...

Awwwh, thank you Irra! :)Cemana you leh teka eh? Ada yg sama ngan masa u ngandung dulu ke? :D

Nadia pun tak reti ni Irra. Pegi mall tgk sumenya cute2 n sweet2 sampai x reti nak pilih and mix match kan. last2 cuci mata je dulu. dah lama sgt dress up kan boys bila kena tang girls mcm awkward je. Hihi...

p.s: Hihi, ic. I pun sejak ade anak kurang pakai heels. Pakai gi keja n events je. Kalau outing with family mmg pakai flats je. Senang nak kejar si Faaz tu :)

BTW, masa mengandung ni suka tgk kawan2 punye anak girls mcm Esya & Iris...mudah2an the twins lahir nnti pun comel n gebu mcm diaorg :)

cik puan daun said...

congrats!!.. ya ampun jelesnyaaa.. nak kembar juga dan nak girl jugaaaa... :)

tahniah.. very happy for you..

Nadine said...

Salam Cik Puan Daun,

Thanks!! :)

Awwwwh, insyaallah, you pun boleh dapat. Doa2lah ye. Mana tau kan, rezeki you plak lepas ni... :)