Wednesday, March 14, 2012

Wordless Wednesday

Schiphol Airport, Amsterdam












17 comments:

Mimy Hamid said...

wow nad..apakah?? menjejak amsterdam..nak Fridge magnet !! hihih

mommyNadia said...

Hint for next holiday??
Amsterdam..weeee :)

Nadine said...

Hahaha, takla Mimy. Ni dua tahun lepas. Cuba tgk last photo tu, I ada tulis 2010 :)

Rindu nak travel obersea...tu yg korek balik gambar2 lama. hehehe

| SUE | said...

dah 2 tahun tp menten je rupe paras... igtkan bebetul kt sana skang :p

RuZaNNa said...

Oh i miss this airport too!! i remember that i went shopping kat one of the shops kat situ sbb die murah gile!.. semua gifts for my nephews&nieces beli kat situ.. tp tak igt ape nama kedai tuh..
How i wish AA will fly there..

Nadine said...

Sue,

Hahaha, ye ke maintain. takla sue, dah dua tahun keduts pun bertambah, jerawat usah ckp la kan :P

p.s: bestnya la kalau skang ni kat sana *dreaming*

Nadine said...

Anne,

KAN!!! :)

I transit sini lama jugak b4 balik M'sia dulu. Puaslah I jelajah airport ni. Suka sgt2.

Oh yes! the souvenir shop? same here, memborong tak hingat sbb dah nak balik M'sia, duk habiskan Euro $$ yg tinggal. Hehe. I plg geram kat one of the souvenir shop yg ada jual tulips and their seed tu. Dahla I mmg suka tulips!

tula kan, if only...huhu

Nadine said...

Nadia,

Hint?? Takde maknanya you...takde budget lagi. Teringin and rindu nak pegi obersea, tu yg korek gamba lama..ahaks! :P

fa10 said...

ingat si twin dah terbang ke amsterdam...
slow2 kumpul duit, nanti sampai la lagi ke sana...
i ada juga bawa balik benih tulips tu tp tak tumbuh2 smpi sekarang..huhuhuhu

Diyana Didie said...

best gila airport dia!!! owh surely akan terkenang kenangkan memory kat jln jln overseas kan. plan lah another trip kak. bwk anak anak pegi Disneyland ke..

ummi_ziz said...

Cantikkan airport Schipol, masa gi Ams turun situ gak..lama dah thn 2007..juz b4 blk Msia.

Talking abt tulips, we plan to visit tulips farm kt keukenhof early of next month..hrp ada rezekilah sbb nk visit kwn kt belgium dulu. Pnt Dh otak dgn study, cant wait to go for Sprimg vacation! Hehe..

Aleyn said...

Nice airport!!!!...tetiba teringat airport Hyderabad ..yang sangat2 berbeza...huhu

Nadine said...

Fa10,

Hihihi, bertuahla twins tu kalau at this young age dpt terbang jauuuh nun disana. :)

Fa10 tau, I minat not only this airport, but the country itself. One of the reason I follow blog u sbb I suka sgt baca entry u pasal tempat2 menarik kat sana. tgk gamba semua mmg layan. siap berangan ok :) hihi..
u are soo lucky tau.

oh ye ke..tula dulu konon nak beli sket and bereksperiment, mana tau tumbuh kan. tp harga dia mahal so tak jadi. hehe

Nadine said...

Didie,

Yes dear! mmg best. you should visit here one day, either on transit or visit the country itself. hehehe, skang family dah sgt besar dik, kena kumpul bertahun2 dulu ni, baru dpt pegi. insyaAllah, one day jika dimurahkan rezeki... :)

Nadine said...

Izu,

Ye ke, BESTNYA! jgn lupa buat entry tau. would love to read and layan the photos (and berangan jugak :P)! share tau! :)

mommaholicSURI said...

I miss this airport as much as Anne do!! :) Amsterdam Airport is superb. Banyak kenangan kat sini. The place when i transited 6 times with my colleagues from Flextronics. Yeah I miss flextronics!! :)

You, nanti Fadzil travel lagi, bolehla ikut :)

Nadine said...

Nuurill,

Disebabkan rindu and suka sgt this airport lah I published the old photos of this place...wished I can visit this place again :)

haha, entah dapat ke tak babe. kali ni kalau nak ikut, either kena angkut 3 kids with me or kena tinggal 3 kids. tak sanggup kot! :P